ربوبیت جمال قدم
هر کسی با هر دین و آئینی که دارد و به آن معتقد است، در برخورد با همکیش خود کلماتی را برای تحیت او بکار می برد که آن کلمه در نزد ما مسلمانان سلام و درود می باشد. اما بهائیان بدستور رهبران خود عبارت مرموزی را بکار می برند.
علی محمد شیرازی در کتاب بیان صفحه 196 سطر 9 می نویسد: «باب پنجم از واحد ششم بیان در حكم تسلیم است كه سلام بدهند مردها به الله اكبر و جواب بدهند به الله أعظم و اما زن ها سلام بدهند به الله أبهی و جواب بدهند به الله أجمل».
اما در فرقه ضاله بهائیت گویا این دستور باب باعث درگیری بین بهائیان شده و بابیان بهائی تحیت الله ابهی را در میان خود شایع کردند. در زمان عبدالبهاء عده ای از بهائیان به این دلیل که لقب عبدالبهاء غصن اعظم است، الله ابهی را به الله اعظم تغییر دادند. در این بین جماعتی گفتند مگر امر دین بازیچه است که هر روز در شأنی از شئون تبدیل و تحولی عارض آن گردد؟ خلاصه بین این دو گروه نزاعی در گرفت و مناقشات مضحکی رخ داد. وقتی خبر به عبدالبهاء رسید، برای رعایت جوانب تواضع و فروتنی نسبت پدرش حسینعلی بهاء، الله ابهی را امضاء کرد و در سؤالی که بهائیان از او نمودند که فرق بین الله ابهی و الله اعظم چیست
عبدالبهاء در کتاب مکاتیب عبدالبهاء جلد دوم صفحه 245 سطر 11 در جواب آنها می گوید: «هرچند مقصود از "الله أعظم" نیز جمال قدم روحی لاحبائه الفداست؛ چه که اوست اسم اعظم و نیّر اعظم و ظهور أعظم، اما این تحیت "الله أبهی" کوس ربوبیت جمال غیب أحدیت است که در قلب امکان تاثیر می نماید».
رهبر دوم بهائیان معتقد است که پدرش حسینعلی مازندرانی همان خدای واحدی است که خالق این جهان می باشد. و مقصود بهائیان از تحیّتی که در برخوردشان دارند و "ألله أبهی" می گویند، منظور از الله همان جمال قدم یعنی میرزا حسینعلی نوری می باشد. اما با این دستوری که عبدالبهاء به پیروان خویش دادند، در جائی که غیر بهائی حضور داشته باشد، بنظر شوقی نباید این جمله را بر زبان جاری کرد!.
دکتر
داریوش و گریس شاهرخ در کتاب اصول دیانت بهائی ترجمه مینو ثابت (درخشان)، صفحه 57 سطر 12 می نویسد:« الله أبهی بعنوان سلام بین بهائیان بکار می رود. ولی بر طبق بیان حضرت ولی امرالله موقعی که غیر بهائیان حضور دارند، باید از گفتن الله أبهی خودداری کنند. زیرا بخصوص در ممالک غرب بصورت یک کلمه مرموز شرقی تلقی می شود».
.
برای دیدن کتاب بیان، مکاتیب عبدالبهاء و اصول دیانت بهائی روی ادامه مطلب کلیک کنید.
مشخصات کتاب بیان فراسی، علی محمد شیرازی

کتاب بیان فارسی، صفحه 196 سطر 9

مشخصات کتاب مکاتیب عبدالبهاء، جلد 2

کتاب مکاتیب عبدالبهاء، صفحه 245 سطر 11

مشخصات کتاب اصول دیانت بهائی، دکتر داریوش و گریس شاهرخ

کتاب اصول دیانت بهائی، صفحه 57 سطر 12

موضوع : ادعاهای بهاءالله ,
